Over ons

Familie Hassink

Inmiddels zijn wij de 5e generatie op melkveebedrijf de Voorn-Hassink. Ons familiebedrijf telt 4 werkzame gezinnen binnen de boerderij.  Sinds 2015 zijn wij ook eigenaar van Natuurboerderij Villa Bakhuis. Deze locatie heeft ons weer meerdere mogelijkheden gegeven om de boerderij te versterken.

 

Geschiedenis Villa Bakhuis

Ten noorden van het landgoed Nijensteen lag het gebied met een monumentale villa, villa Huize Bakhuis, een koetshuis en de bijbehorende bedrijfsgebouwen. Zowel landgoed als de gebouwen waren in een ver verleden ooit eigendom van de vooraanstaande Veessense familie Bakhuis. Zij hadden naast dit, nog vele andere bezittingen in deze contreien, waaronder ook een steenfabriek.

In de loop der jaren is de (culturele) waarde achteruit gehold. In 1963 heeft de monumentale villa plaatsgemaakt voor een bungalow. Deze bungalow heeft gestaan tot 2014 en daarvoor in de plaats staat nu een Folly.

Folly

In 2008 is een restauratieplan opgesteld en als onderdeel hiervan is het Koetshuis  gerestaureerd. Ook is er een nieuwe natuurboerderij gesticht. Als topstuk is er een folly gebouwd op de fundamenten van het oude woonhuis, villa Huize Bakhuis. Een folly is een niet-coventioneel gebouw, ongeschikt voor huisvesting of andere functie maar dient in dit geval als kunstobject. Hierin worden tegenwoordig prachtige huwelijken gesloten.

De natuurboerderij wordt vandaag aan de dag gebruikt door de familie Hassink voor de opfok van jongvee. Het Koetshuis dient als trouw- en vergaderlocatie en tevens worden er workshops gegeven door De Bakboerin.

Parktuin

Rond Villa Bakhuis zijn nu nog duidelijk de contouren zichtbaar van de ‘slinger’tuin  en erf uit de tijd van villa Huize Bakhuis waarvan de hoogtijdagen rond 1900 moet zijn geweest. De parktuin is in het verleden aangelegd en ontworpen door de beroemde tuinarchitect de heer Compeijnen. De tuin is zoveel mogelijk in oude staat met zijn unieke vormen gerestaureerd. Een eeuwen oude wortel van een eik siert in de cirkel van de slingertuin voor de Folly. Deze wortel is met de gravingen gevonden. Wat bijzonder is dat hij na ruim dertien eeuwen nog zo mooi in tact is. De wortel is grondig schoongemaakt en bewerkt met speciale epoxyhars, zodat hij nog jaren kan staan.